Příznivé účinky
Hlíva ústřičná úspěšně zmírňuje i další těžkosti spojené s cukrovkou:
- snižuje hladinu cholesterolu v krvi
- upravuje krevní tlak a tím eliminuje i nepříjemný vysoký oční tlak, který je častým jevem u lidí trpících cukrovkou
- posiluje imunitní systém a pomáhá předcházet infekčním chorobám
- uvolňuje ztuhlost kostí, svalů a šlach
- napomáhá lepší průchodnosti, elasticitě cév a tepen, chrání srdce
- zpevňuje žilné stěny a tím pomáhá bojovat se křečovými žílami
- upravuje peristaltiku střev a harmonizuje trávící trakt
- pomáhá při léčbě kožních ekzémů, alergií a bradavic
- podporuje přírodní cestou správné fungování organizmu
- doplňuje tělu potřebné látky
- vhodné užívat během rekonvalescence a pro získání vitality a energie
- vhodné pro diabetiky, bezlepkovou dietu, těhotné a kojící ženy
- Hlíva ústřičná - sušená i drcená - 100% podíl Hlívy www.hlivaustricna.cz
CENNÉ LÁTKY OBSAŽENÉ V HLÍVĚ ÚSTŘIČNÉ
Hlíva ústřičná obsahuje hned několik vitamínů, a nejen ty. Kromě vitaminů řady B a vitaminů D, C, K obsahuje také stopové prvky jako je železo, draslík, fosfor, sodík, zinek, selén, bór, jód a především beta 1,3-D glukany, jejichž výtěžnost je až 50%. Obsahuje také mevinolin, množství důležitých proteinů, enzymy, steroly, aminokyseliny a mastné kyseliny a dále bohatou škálu nejrůznějších cukrů od alditů, monosacharidů až po polysacharidy rozpustné a nerozpustné. Ve vodě nerozpustné polysacharidy reprezentuje chitin a chitosan, které mají mnoho účinků.